Gemeente Westerkwartier
Geen max tarief
Groningen
24 uur p/w
Algemeen-projectmanagement
27ste mei, 2025
6de juni, 2025
In het kort: Je gaat projecten voor collectieve warmte in de gemeente ontwikkelen en begeleiden, inclusief het bestaande warmtenet in Marum, en je coördineert de besluitvorming met relevante partijen en het gemeentebestuur.
Je verkent en ontwikkelt projecten voor collectieve warmte in de gemeente. Daarbij gaat het in de eerste plaats om het bestaande warmtenet in Marum, dat we willen uitbreiden. Daarnaast zijn er enkele warmtenetten in onderzoek. Je begeleidt de onderzoeken en de verdere ontwikkeling van kansrijke projecten en zorgt voor het in beeld brengen van de business-cases daartoe. Je werkt nauw samen met de medewerkers warmtetransitie in het programmateam Duurzaamheid. Je onderhoudt contacten met de woningcorporatie en andere relevante partijen over aansluiten aan of deelname in collectieve warmteprojecten. Je adviseert en begeleidt de besluitvorming door het college van B&W en de gemeenteraad op basis van je bevindingen over een warmtebedrijf, in nauwe afstemming met de directie en de programmamanager duurzaamheid. Je coördineert de gesprekken met de exploitant van warmtenet Marum en borgt de technische, financiële en bedrijfsmatige continuïteit.
Eerste stap: structuur aanbrengen: Je bekijkt eerst wat de stand van zaken is in de projecten / de opgave. Je stelt vervolgens eerst een opdrachtbrief op om de opdracht aan de voorkant gezamenlijk scherp te krijgen. Je zorgt ervoor dat daarin de doelen goed zijn omschreven, een globale planning is opgenomen, de projectgroep is bepaald in overleg met de lijnorganisatie en welke inhuur aanvullend eventueel nodig is. Je gaat in op de communicatie, stakeholders en participatie en op de financiën. Het concept bespreek je met je ambtelijk opdrachtgever (de programmaleider Duurzaamheid en de teamleider van het Ruimtelijk Ontwikkelingsbureau). Na vaststelling van de opdracht sluit je de initiatiefase af en ga je over op de definitiefase. Vervolgens is het eindproduct het afronden van deze definitiefase, zoals bekend binnen het projectmatig werken. Bij eventuele verlenging of bij eerdere afronding kan de opdracht worden uitgebreid met (een deel) van de ontwerpfase, voorbereidingsfase en eventueel realisatiefase. Bij elke faseovergang moet een besluit worden voorbereid.
Kandidaatomschrijving: Een ervaren projectleider met bij voorkeur minimaal 5 jaar ervaring, liefst met collectieve warmteprojecten. We geven er de sterke voorkeur aan dat de kandidaat werkzaam is voor een adviesbureau dat veel ervaring heeft met dergelijke projecten zowel op inhoud als communicatie/participatie en financiën/business case. In de offerte moet een beschrijving van de kandidaat maar ook van het bureau staan en referentieprojecten zijn benoemd. Financieel en bedrijfsmatig inzicht, ervaring met business cases en bedrijfsprocessen. Kennis van subsidies en andere financieringsbronnen voor collectieve warmteprojecten. Bekend met de relevante wetgeving op het gebied van collectieve warmte. Ervaring met het voorbereiden en begeleiden van besluitvormingsprocessen bij gemeenten, in het college van B&W en de gemeenteraad. HBO+-niveau. Kandidaten die gebiedskennis hebben van de gemeente Westerkwartier hebben een streepje voor.
Interviewplanning: De gesprekken vinden plaats op: 18 juni. Toelichting op rooster: Regelmatig aanwezig in Marum, in verband met het bestaande warmtenet. Start liefst zo snel mogelijk, uiterlijk 1 juli.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via Bij Oranje hanteren we de volgende voorwaarden:
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Bij Oranje Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: