Gemeente Waalwijk
Geen max tarief
Noord-Brabant
8 uur p/w
Zorg en Welzijn
10de juli, 2025
23ste juli, 2025
In het kort: Je gaat een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar een vierde centrale ontmoetingsplek in Waalwijk, gericht op verbinding en sociale activiteiten, en levert advies over de locatie, functie, en impact op de gemeenschap.
In Waalwijk werken we met het programma Samen Redzaam aan de transformatie van het sociaal domein. Er zit zó veel kracht in onze samenleving! Overal in Waalwijk zie je mensen die hun schouders onder een vereniging zetten, die actief zijn in de wijk, of die simpelweg de buurvrouw helpen met haar dagelijkse boodschappen. Juist die kracht zorgt ervoor dat onze inwoners gezond en gelukkig kunnen leven. Als gemeente willen we daar actief aan bijdragen, met onze inzet gericht op bestaanszekerheid, publieke (mentale) gezondheid, gelijke kansen en zorg en veiligheid. Maar we zien ook dat ondanks al onze inspanningen de zorgvraag van onze inwoners toeneemt; dat problemen complexer worden. Het feit dat er onvoldoende mensen zijn om die zorg ook daadwerkelijk uit te voeren, maakt de situatie niet makkelijker. Het moet dus anders, en dat kan ook: juist door nóg meer gebruik te maken van de kracht die overal in Waalwijk al volop aanwezig is. Ons doel blijft gelijk: als gemeente willen we bijdragen aan een gezond en gelukkig leven voor onze inwoners. Maar we gaan dat anders organiseren. Slimmer en dichterbij. En bovenal: samen. Samen met onze professionele partners, en vooral samen met onze inwoners. Want dáár, bij onze inwoners, zit de kracht van Waalwijk!
Een belangrijk element in deze transformatie is het ontwikkelen van een basisstructuur voor ontmoeten. We werken dadelijk voor het sociaal domein vanuit drie centrale ontmoetingscentra. Deze ontmoetingscentra zijn multifunctionele accommodaties waar enerzijds professionele partijen een plek hebben. Het wijkteam is ook nadrukkelijk onderdeel van deze accommodaties. Anderzijds is het ontmoetingscentrum een ontmoetingsplek voor inwoners van de wijk waar activiteiten plaatsvinden, initiatieven ontstaan en waar verbindingen worden gelegd. We willen daarom onderzoeken of de bestaande ontmoetingscentra BaLaDe, Den Bolder en Zidewinde toekomstbestendig zijn en indien dit zo is, deze versterken en doorontwikkelen in de lijn met de doelstellingen van Samen Redzaam. Eén centraal ontmoetingscentrum is niet genoeg om voldoende dekking voor de stad Waalwijk te hebben. Vanuit de sociale basis voeren we gesprekken met onze partners in de wijk. Zij geven aan behoefte te hebben aan nog een dergelijke plek in Waalwijk, als aanvulling op de drie voorgestelde locaties. Zij bevestigen dat één locatie in Waalwijk onvoldoende is en geven aan dat niet alle inwoners zich thuis voelen in de voorgestelde locaties. We onderzoeken daarom ook of een tweede centrale ontmoetingsplek in de stad Waalwijk haalbaar is. Deze extra ontmoetingsplek heeft een ander karakter dan de andere drie locaties. Hoe dit er precies uit zou moeten zien gaan we verder onderzoeken.
Opdracht: Haalbaarheidsonderzoek 4e ontmoetingsplek in Waalwijk
Een haalbaarheidsonderzoek uitvoeren naar de ontwikkeling van een vierde centrale ontmoetingsplek in Waalwijk stad. Een locatie waar verbindingen worden gelegd, initiatieven ontstaan, iedereen welkom is, een praatje gemaakt kan worden en waar je naartoe kunt om mee te doen aan activiteiten of als vrijwilliger. Het karakter van de vierde centrale ontmoetingsplek is nadrukkelijk anders dan de drie andere ontmoetingsplekken. De plek is zeer laagdrempelig toegankelijk, heeft een beetje een rauwe uitstraling. Diverse partijen zijn hier gevestigd, het is de bedoeling dat er menging van functies en mensen kan plaatsvinden. Mensen die er komen moeten het netwerk vinden waar ze kunnen aanhaken (denk aan bijvoorbeeld de voedselbank, Quiet, Leergeld, De Kazerne, Speelgoedbank, jongerenwerk, verenigingen, kunstenaars, wijkteam etc.). Er is ruimte om sociale ontmoetingsactiviteiten door de buurt te laten plaatsvinden. Er is een ‘huiskamer’, voor iedereen toegankelijk. De locatie is permanent beschikbaar. Er is een aantal concrete plekken die meegenomen kunnen worden in het onderzoek. Je levert advies op over de haalbaarheid van een vierde ontmoetingslocatie in Waalwijk stad. De volgende onderdelen maken onderdeel uit van het advies:
- Marktanalyse en behoefteonderzoek: wat is de aard van de plek en wie moeten er komen?
- Globaal concept voor de locatie met sociale en maatschappelijke impact
- Locatieonderzoek (kansrijke panden, toegestane functies, ruimtelijke verkenning en technische analyse)
- Financiële analyse
- Juridische haalbaarheid
- Risicoanalyse
- Plan van aanpak vervolg
Kandidaatomschrijving
We zoeken een daadkrachtig en verbindende projectleider met hart voor het sociaal domein die dit haalbaarheidsonderzoek kan uitvoeren.
- Je hebt WO werk en denkniveau
- Je hebt meerdere jaren ervaring als projectleider binnen het sociaal domein
- Je hebt kennis van het onderwerp sociale basis en ontmoeten
- Je hebt kennis van de sociale kaart van Waalwijk
- Je bent per 1 september 2025 8 uur per week beschikbaar voor deze opdracht
Toelichting op rooster in overleg.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via Bij Oranje hanteren we de volgende voorwaarden:
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Bij Oranje Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: