Gemeente Zeist
geen max tarief
Utrecht
24
Participatie en Werk
6de mei, 2025
9de mei, 2025
Organisatie
De gemeente Zeist is een moderne werkgever met medewerkers die betrokken en vooral zichzelf zijn. We werken op basis van onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’. De werksfeer is open en prettig en onze cultuur is informeel. Met zo’n 400 collega’s werken we voor en met ongeveer 67.000 inwoners. Daardoor is het niet te massaal, zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Als organisatie willen we op de hoogte zijn van wat er in de samenleving speelt en daar flexibel op inspelen. We juichen het toe als je daaraan je eigen perspectief en waarde toevoegt en verwelkomen dus iedereen met de juiste ervaring en eigenschappen voor de functie. Waar je wieg ook heeft gestaan, wat ook je achtergrond, levensstijl of geloof is, of je nou topsporter bent of een beperking hebt, of allebei, als je je herkent in het profiel, solliciteer!
In Zeist werk je vanuit je eigen verantwoordelijkheid en word je ondersteund door de organisatie, zodat je als mens en als professional blijft groeien. We zijn niet op zoek naar een perfecte medewerker, maar iemand die zijn kwaliteiten, rafelrandjes én zelfkennis wil inzetten om met humor en lef uitdagingen te lijf te gaan.
Opdracht
Voor het project Preventie Jeugdcriminaliteit, vanuit het Doorstroompunt, zoeken we een IPTA coach voor de gemeente Zeist die vorm gaat geven aan de functie en gaat bouwen aan de samenwerking met de verschillende ketenpartners. Denk hierbij aan scholen, Centrum voor Jeugd en Gezin, Politie, BOA's, Jongerenwerk en Leerplicht. Als IPTA coach (projectmedewerker) draag je bij aan de ontwikkeling van de functie binnen de gemeente en samenwerking met de projectleider vanuit het Doorstroompunt en de afdeling beleid van de gemeente. Dit ga je doen tot het eind van 2025. In oktober vindt er een evaluatie plaats met het ministerie van JUVE waarbij bekeken wordt of de functie van IPTA coach ingebed kan worden binnen de gemeente en de subsidie mogelijk structureel van aard kan worden, jouw inbreng en ervaring zijn hierbij van groot belang.
Functieomschrijving
Integrale Persoonsgerichte Toeleiding naar Arbeid (IPTA) is gericht op het voorkomen van delinquentie bij jongeren in een kwetsbare positie met multiproblematiek (16-27 jaar). De doelgroep kenmerkt zich door een combinatie van meerdere risicofactoren, multiproblematiek en het ontbreken van een (zinvolle) dagbesteding waardoor er een verhoogd risico is op afglijden naar criminaliteit. De deelnemers worden door de IPTA-coach begeleidt via een intensief en integraal traject waarbij er aandacht is voor de verschillende leefgebieden. Daarnaast wordt er toegewerkt naar toeleiding naar een dagbesteding in de vorm van werk of opleiding.
Het doel van de interventie is voorkomen dat jongeren uit de doelgroep daadwerkelijk afglijden naar criminaliteit. Daarnaast wordt er gewerkt aan het stabiliseren van het leven van de jongeren en ingezet op toeleiding naar dagbesteding in de vorm van werk opleiding.
IPTA streeft naar het creëren van stabiliteit en toekomstperspectief voor de jongeren. Dit wordt bereikt door jongeren actief te benaderen, ze intensief te coachen en te helpen zelfredzaam te zijn. IPTA is gebaseerd op maatwerk; de persoonlijke benadering staat hierbij centraal.
Het traject is gericht op:
Erop af benadering: jongeren actief benaderen, snelle start, samen doelen stellen, flexibiliteit coach.
Terugdringen van belemmerende factoren dan wel het oplossen van problematiek op de vijf leefgebieden; ondersteuning onder regie van de gemeente.
Coach maakt samen met jongere plan van aanpak; dat plan bespreken ze samen met het sociaal- en professioneel netwerk; jongere, sociaal- en professioneel netwerk en coach maken afspraken over wie wat hoe doet.
Door het stabiliseren van de jongeren en de focus op werk, opleiding of een andere vorm van dagbesteding neemt de kans op afglijden naar de criminaliteit sterk af (creëren van toekomstperspectief).
Taken
De IPTA-coach handelt namens de gemeente en heeft een functionele positie in een multidisciplinair team. De IPTA-coach geeft sturing aan de multimodale aanpak.
Uitvoering volgens de vastgestelde methodiek: selectie – verdieping – begeleiding & toeleiding - afronding. De coach vormt de rode draad door al deze fasen en heeft de rol van een (formele) mentor.
Goed registreren en bijhouden van een gegevensbestand t.b.v. de monitoring en het evalueren van de aanpak.
Deze inhuuropdracht verloopt via een aanbesteding. De opdrachtgever heeft eisen en wensen opgegeven. Aan de eisen moet je voldoen om kans te maken. Op de wensen kun je punten scoren.
We beoordelen je CV om te zien of er een match is.
We controleren of je voldoet aan de eisen en wensen.
We onderzoeken op basis van data of je gewenste tarief concurrerend is.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten..
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
We werken samen een offerte uit waarin we toelichten waarom jouw profiel aansluit op de gestelde eisen en wensen.
We verzamelen de benodigde stukken indien gevraagd zoals referenties, diploma's, motivatiebrief, VOG etc...
Op basis van data bepalen we een kansrijk uurtarief voor de offerte. Jij hebt zelf natuurlijk het laatste woord in het biedingstarief..
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via BijOranje hanteren we de volgende voorwaarden:
We vragen 10% marge over je uurtarief voor de duur van de opdracht.
We betalen je factuur binnen 16 dagen, je hoeft dus niet op je geld te wachten!
Als jij je opdracht goed doet en daardoor bij de dezelfde opdrachtgever een nieuwe opdracht mag doen dan ben je daar volledig vrij in! We hanteren geen concurrentie-/ relatiebeding.: