Gemeente Amsterdam
max €120 per uur
Noord-Holland
36
ICT Informatievoorziening
20ste mei, 2025
4de juni, 2025
Opdrachtomschrijving
De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van brom- en snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken en onderhouden van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.
Er liggen nieuwe verzoeken voor het aanpassen van bepaalde onderdelen van de applicatie voor onder meer nieuwe subzones zwaar verkeer, voor het ontwikkelen van een tolheffingsmodule en om de applicatie multitenant te maken.
Werkzaamheden
De werkzaamheden bestaan uit:
het programmeren van de diverse modules,
het tijdens demo’s tonen van de in de sprint bereikte resultaten aan de opdrachtgevers/ projecten,
het documenteren van de aanpassingen aan de software,
het meedenken over de formulering van de vraagstelling en het helpen bij het opstellen van de user stories en die vertalen in business rules,
het bijwerken van andere modules van de applicaties als daar aanleiding voor is,
het testen van de opgeleverde modules op de juiste werking,
het helpen oplossen van softwarematige problemen die zich eventueel voordoen in de applicatie.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
V&OR/Stedelijk Beheer beheert in de gemeente Amsterdam een groot deel van de spullen op straat, zoals verhardingen, gemeentelijke tunnels, bruggen en kademuren, verkeerslichten, verkeersinformatiesystemen, openbare verlichting, enz. enz., in samenwerking binnen de directie met onder meer de beleidsafdeling en de afdeling Stadsregie/Verkeersmanagement, en buiten de directie met alle andere onderdelen van de gemeente die verantwoordelijkheden hebben in de openbare ruimte.
Voor het bereiken van de gemeentelijke doelen op het vlak van het verkeer, verkeersveiligheid, leefbaarheid en luchtkwaliteit beschikt de directie over een industrieel ICT-systeem dat de mobiliteitsketen van de gemeente ondersteunt met een team van 10 systeembeheerders en een aantal softwareontwikkelaars.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Freep Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: