Gemeente Amsterdam
max €110 per uur
Noord-Holland
26
Algemeen-projectmanagement
28ste april, 2025
9de mei, 2025
Opdrachtomschrijving
Tijdens renovatie- en sloop/nieuwbouwprojecten veroorzaken verhuisbewegingen veel afval, wat de huidige inzameling van Afval en Grondstoffen niet aankan. Er is onvoldoende afstemming tussen woningcorporaties, gebiedsmakelaars en bewoners, wat leidt tot overlast en vertraging bij het ingrijpen. De uitdaging is om een structurele verbetering van de afvallogistiek op stedelijk niveau te ontwikkelen, met oog voor maatwerk in de verschillende buurten van de stad. Dit vereist samenwerking en afstemming tussen diverse partijen, evenals experimenteren om te ontdekken hoe dit beter kan. Belangrijke doelen zijn het verminderen van restafval en het creëren van een schone stad, met betrokkenheid van bewoners en andere stakeholders. Als Projectleider Aanpak Afvaloverlast Stedelijke Vernieuwing werk je aan de uitdaging om de afvalinzameling rond grote stedelijke vernieuwingsprojecten te verbeteren. Deze opgave maakt deel uit van de gebiedsopgaven Afval en Schoon, complexe stedelijke vraagstukken waarbij meerdere partijen betrokken zijn. Het doel is een aanpak te ontwikkelen die bijdraagt aan een structurele verbetering op straatniveau, met aandacht voor zowel stedelijke afvallogistiek als maatwerk per buurt. De uitdaging ligt vooral in de afstemming van werkzaamheden tussen verschillende partijen, maar het biedt ook de mogelijkheid om te experimenteren en verbeteringen te ontdekken. Je staat in contact met bewoners, houdt de betrokkenheid in de buurt hoog en draagt bij aan een schone stad. Je voert projectmanagementtaken uit, houdt voortgangsrapportages bij, stemt af met de programmamanager en neemt actief deel aan de verschillende projectteams.
Werkzaamheden
• Containerexperiment opzetten: Ontwikkel samen met collega’s een aanpak voor het plaatsen van een grof afvalcontainer in stedelijke vernieuwingsbuurten. Bepaal samen met alle stakeholders de duur, coördinatie, en lediging. Communiceer duidelijk met bewoners die verhuizen en betrek jongeren bij het project;
• Werkproces beschrijven: Verbeter het proces voor het plaatsen van afvalcontainers bij stedelijke vernieuwing. Coördineer de rollen van collega’s en zorg voor duidelijke afspraken over het plaatsen, legen en betalen van de container;
• Verbinden en verbeteren: Deel tussentijdse stappen van het project met een breed publiek en nodig anderen uit om mee te denken en het proces te verbeteren;
• Verwonderen en bespreken: Onderzoek onduidelijke organisatieaspecten en bespreek deze met verantwoordelijken om verbeteringen door te voeren;
• Projectleidersoverleg: Maandelijks overleg met projectleiders van de gebiedsopgaven Afval en Schoon om ervaringen uit te wisselen en overlappende opgaven te verbinden.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever:
Hier ga je aan de slag:
We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega’s zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega’s, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad. We streven daarbij naar een personeelsbestand dat een afspiegeling is van de beroepsbevolking van Amsterdam. Dus wie jij ook bent: bij ons ben je van harte welkom!
Met ruim 18.000 collega's zorgen we ervoor dat Amsterdam een aantrekkelijke hoofdstad is en blijft. Waar het fijn is om te wonen, te werken en naar school te gaan. Met ruimte voor ondernemers en bezoekers. Werken voor Amsterdam betekent bijdragen aan iets groots. Aan groei, veiligheid, ontwikkeling, gezondheid. Van de stad, van Amsterdammers. Daarmee geven wij Amsterdam door; aan de toekomst, aan volgende generaties. We willen een goede werkgever zijn die ervoor zorgt dat alle collega's zich gezien en gewaardeerd voelen. We koesteren verschillen tussen collega's, al die verschillen zorgen voor betere resultaten voor onze organisatie én onze stad.
De directie Afval & Grondstoffen werkt aan een schone stad zonder afval (op straat). Inzamelen van afval en zorgen voor de juiste verwerking zijn onze kerntaken. Onze opgave is om de dienstverlening en de bedrijfsvoering sterk te verbeteren zodat er méér afval gerecycled en hergebruikt wordt, het inzamelproces bijdraagt aan schone straten en dat alles tegen een acceptabele prijs. De directie Afval & Grondstoffen is onderdeel van het cluster Gebiedsgericht Werken en Stadsbeheer en kent vier afdelingen met in totaal zo’n 650 medewerkers. De afdeling Inzameling is met 360 medewerkers de grootste. Daarnaast zijn er de afdelingen Bedrijfsbureau, Assets inzamelvoorzieningen en Strategie Beleid en Projecten.
We beoordelen je CV om te zien of er een match is.
We controleren of je voldoet aan de eisen en wensen.
We onderzoeken op basis van data of je gewenste tarief concurrerend is.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten..
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
We werken samen een offerte uit waarin we toelichten waarom jouw profiel aansluit op de gestelde eisen en wensen.
We verzamelen de benodigde stukken indien gevraagd zoals referenties, diploma's, motivatiebrief, VOG etc...
Op basis van data bepalen we een kansrijk uurtarief voor de offerte. Jij hebt zelf natuurlijk het laatste woord in het biedingstarief..
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via BijOranje Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden:
We vullen samen een verklaring loonheffingsverklaring en tekenen een overeenkomst van opdracht.
We rekenen 15% marge van je uurtarief voor de duur van de opdracht. Het resterende bedrag verlonen we volledig als brutoloon.
Binnen 21 dagen na het ontvangen van je getekende urenstaat, ontvang je de netto-betaling op je bankrekening. Je hoeft dus niet op je geld te wachten!
Als jij je opdracht goed doet en daardoor bij de dezelfde opdrachtgever een nieuwe opdracht mag doen dan ben je daar volledig vrij in! We hanteren geen concurrentie-/ relatiebeding.
meer informatie over onze dienstverlening: