Gemeente Amsterdam
Geen max tarief
Noord-Holland
32 uur p/w
Zorg en Welzijn
11de juli, 2025
7de augustus, 2025
In het kort: Je gaat als Projectleider Bestaanszekerheid armoede en schulden aanpakken in Nieuw-West, waarbij je verantwoordelijk bent voor de ontwikkeling en uitvoering van integrale initiatieven en samenwerking met relevante partijen en doelgroepen.
Opdrachtomschrijving
In de functie van Projectleider Bestaanszekerheid werk je aan de opgaven rondom armoede en schulden voor het stadsdeel Nieuw-West, met een focus op buurt- en persoonsgerichte armoedeaanpak. Het stadsdeel is verdeeld over vijf gebieden met ieder een eigen gebiedsteam: Geuzenveld-Slotermeer, Slotervaart, Osdorp, de Aker/Sloten en Nieuw-Sloten en Sloterdijk. Je maakt onderdeel uit van de aanpak bestaanszekerheid. Dit is een nieuwe aanpak waarbij het stadsdeel samen met de (beleids)directie WPI, het Nationaal Programma Samen Nieuw-West en maatschappelijke organisaties inzet om armoede en schulden van bewoners binnen Nieuw-West te verminderen. Jij bent de trekker van de inzet van het stadsdeel op dit onderdeel. Je gaat in ieder geval aan de slag om een aanpak te ontwikkelen voor specifieke buurten en doelgroepen (ouderen en werkenden in armoede). Op de armoedeaanpak ben jij coördinator, facilitator, regievoerder en aanspreekpunt van het stadsdeel. Daarbij trek je nauw op met het team sociale basis, gebiedsteams en de programmamanagers van het stadsdeel.
Werkzaamheden
- Je coördineert en bent verantwoordelijk voor de ontwikkeling, uitvoering, evaluatie en borging van de aanpak armoede en schulden, in opdracht van de programmamanager sociaal.
- Je zorgt hierbij voor de integrale samenwerking en afstemming met relevante partijen.
- Je bent medeverantwoordelijk voor het ontwikkelen, evalueren en borgen van verschillende initiatieven en projecten op het gebied van armoede in het stadsdeel. Ook is het hier van belang dat er samen met stedelijke- en stadsdeelpartners samen wordt opgetrokken om ook de aansluiting te maken met andere domeinen.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever(s)
Binnen het Amsterdamse zijn de gebiedsteams de ogen-en-oren van de organisatie die de opgaven en ambities van bewoners en ondernemers naar “binnen” halen. Binnen de directies zit het oplossend en uitvoerend vermogen. Het is aan de programma’s om de link te leggen tussen de opgaven en ambities enerzijds en de oplossingen en uitvoering anderzijds. Hierbij bepalen de programma’s (mede) welke opgaven en ambities verder worden gebracht.
De gebiedspool levert expertise en menskracht voor de uitvoering van gebiedsplannen, uitvoeringsplannen, programma’s en projecten in het stadsdeel. Primair in samenwerking met de gebiedsmanagers, secundair in opdracht van stadsdeelmanagers uitvoering en van de stadsdeelmanager staf. De gebiedspool is een flexibele, innovatieve, hands-on afdeling waar uitwisseling van kennis en mensen tussen stadsdeel en directies mogelijk wordt gemaakt. De focus ligt op menskracht beschikbaar houden en/of krijgen om te werken aan opgaven en bij te dragen aan resultaten in gebieds- en uitvoeringsteams en in project- en gebied overstijgende programmateams.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via Bij Oranje hanteren we de volgende voorwaarden:
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Bij Oranje Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: