Gemeente Amsterdam
Max 120 p/u
Noord-Holland
6 uur p/w
Bestuurlijk
8ste juli, 2025
21ste juli, 2025
Opdrachtomschrijving
Voor het project OAT Sluisbuurt is het contract in mei 2020 gegund. Het project heeft als doelstelling om afval gescheiden in te zamelen en afvalinzameling zoveel mogelijk te onttrekken aan de openbare ruimte. Dit wordt gerealiseerd door afval grotendeels inpandig in te zamelen en via een buizenssysteem af te voeren naar een terminal buiten de woonwijk. Het samenstel van inpandige inwerpopening, buizensysteem en terminal wordt aangeduid als Ondergronds Afval Transportsysteem (OAT). De werkzaamheden van de Projectmanager OAT bestaan onder meer uit het ondersteunen van de Technisch Projectmanager in de verschillende projectfases door gevraagd en ongevraagd adviezen te geven. Daarbij hoort het opstellen van eisen aan gebouwen projectontwikkelaars als onderdeel van de bouwenvelop voor juiste inpassing van het ondergronds afvaltransportsysteem, maar ook het toetsen van gebouwontwerpen op juiste inpassing van het ondergronds afvaltransportsysteem. Toetsen van ontwerpen van opdrachtnemer OAT aan de hand van het contractdossier.
Werkzaamheden
De werkzaamheden omvat technisch projectmanagement/technisch advies voor het project Ondergronds Afval Transportsysteem (OAT) Sluisbuurt. De Projectmanager OAT maakt onderdeel uit van een multidisciplinair team aan. Dit team werkt samen per projectfase aan onder meer de volgende producten:
Kostenramingen;
(Aanpassing van) Juridische stukken als Bouwenveloppen en Erfpachtovereenkomsten;
Beoordelen Voorlopige en Definitieve Ontwerpen kavels;
Risico-dossier: afweging, tijdig signaleren, adresseren en anticiperen op risico’s.
Gemeentelijke organisatie
De gemeentelijke organisatie bestaat uit 5 clusters, een bestuurs- en concernstaf, 7 stadsdelen en 1 stadsgebied. De stadsdelen besturen samen met de gemeenteraad, burgemeester en wethouders de stad Amsterdam. De 5 clusters zijn: Ruimte en Economie, Sociaal, Stadbeheer, Bedrijfsvoering, Digitalisering, Innovatie en Informatie. De clusters hebben expertise op een specifiek terrein, zoals sport, jeugd of parkeren. Zij werken beleid uit tot stadsbrede kaders waarbinnen de stadsdelen het uitvoerende werk kunnen doen. Ook bieden zij directe ondersteuning aan bewoners die dit nodig hebben, bijvoorbeeld op het gebied van participatie of werk. De stadsdelen houden zich onder andere bezig met de inrichting van straten en pleinen, groen en parken en welzijnswerk in de buurt. Ze zorgen ervoor dat wat ze doen, past bij de behoeften in hun stadsdeel en bij het beleid voor de hele stad. Meer informatie over de gemeentelijke organisatie is te vinden op: https://www.amsterdam.nl/.
De opdrachtgever:
De Directie Afval & Grondstoffen is onderdeel van het cluster Stadsbeheer en zorgt voor het inzamelen en zo hoogwaardig als mogelijk laten verwerken van het huishoudelijk afval en afval van bedrijven dat daarop lijkt. Het voorkomen van (rest)afval is de hoofddoelstelling. Afvalinzameling betekent samenwerken met bewoners en bedrijven in de stad. De directie is verantwoordelijk voor een efficiënte en zo schoon mogelijke inzamellogistiek. Ten slotte is de directie verantwoordelijk voor de afvalstoffenheffing. Binnen de directie zorgt de afdeling Strategie & Projecten voor beleidsvorming en –realisatie. De doelen uit het Uitvoeringsprogramma Afval zijn daartoe door vertaald in concrete programma’s en projecten.
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan slag gaat via Bij Oranje hanteren we de volgende voorwaarden:
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Bij Oranje Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: