Gemeente Ede
50000
Gelderland
5
ICT Informatievoorziening
23ste mei, 2025
30ste mei, 2025
In het kort: Je gaat als projectleider Steenbreek Ede verantwoordelijk zijn voor de coördinatie en uitvoering van activiteiten die het vergroenen van tuinen stimuleren, en fungeert als schakel tussen de gemeente, bewoners en externe partners.
Uitvoeringsvoorwaarde
Met het verstrekken van de opdracht (aan de ondernemer die inschrijft op de onderhavige opdracht en voor gunning in aanmerking komt) en de Gemeente Ede mag géén arbeidsrelatie/dienstbetrekking tot stand komen. De inschrijver dient dit te waarborgen. Bij het inschrijven op de onderhavige opdracht moet in dit kader rekening worden gehouden dat de uitvoering van de werkzaamheden plaatsvindt onder direct leiding en toezicht van de gemeente Ede. Dit betekent dat niet wordt voldaan aan de criteria voor zelfstandigheid zoals vereist onder de Wet Deregulering Beoordeling Arbeidsrelaties (Wet DBA). Belastingsamenwerking Rivierenland merkt hierbij op dat aan de voornoemde uitvoeringsvoorwaarde niet wordt voldaan als de inschrijver een ZZP-er is (ongeacht of dit een eenmanszaak of een BV is).
Gemeente Ede, smaakmakers van de Veluwe
Ede is veelzijdig: wonen, werken, recreëren kent in Ede vele smaken. Van het levendig centrum in de stad Ede tot het gevarieerde buitengebied en de natuur van de Veluwe. Een groot gebied met dorpen en stad. We kijken hoe we inwoners verder helpen door goed te luisteren. En geven duidelijk aan wat we te bieden hebben. Wist je dat we bij onze gemeente de nadruk op voedsel en gezondheid leggen? Tegelijkertijd focussen we met zo’n 1000 collega’s op andere belangrijke zaken. Denk aan het zorgen voor voldoende woningen en het werken aan leefbaarheid en duurzaamheid. Voor iedereen, want iedereen is welkom. Onze samenleving en omgeving is continu in ontwikkeling, wij bewegen mee en kijken vooruit. Dat maakt ons wendbaar en weerbaar.
Opdracht
Steenbreek Ede is een netwerk van bewoners, groenorganisaties, groenondernemers en medewerkers van de gemeente Ede. Door samen met en voor bewoners verschillende activiteiten te organiseren, stimuleert de gemeente Ede het vergroenen van tuinen. Dit draagt niet alleen bij aan de biodiversiteit, maar zorgt er ook voor dat regenwater beter in de bodem kan infiltreren. Als projectleider Steenbreek Ede ben je verantwoordelijk voor de coördinatie en uitvoering van het project in 2025. Je bent de verbindende schakel tussen de gemeente, bewoners en externe partners en zorgt dat de activiteiten binnen Steenbreek effectief worden opgezet en uitgevoerd. Je werkt zelfstandig, in afstemming met collega’s van de gemeente, en stemt regelmatig af over voortgang en resultaten. Je gaat aan de slag met de volgende onderdelen:
- Netwerk en Samenwerking: Het opbouwen, onderhouden en waar mogelijk uitbreiden van een netwerk van relevante partijen. Dit omvat samenwerking met bijvoorbeeld buurtcentra, woningcorporaties, Makander, tuincentra, groenprofessionals, het energieloket en de communicatieafdeling van de gemeente.
- Tuinambassadeurs: Het ondersteunen en faciliteren van tuinambassadeurs, inclusief het regelen van adviesaanvragen. Twee keer per jaar een bijeenkomst organiseren voor tuinambassadeurs. Daarnaast het ontwikkelen van een evaluatieformulier en, in samenwerking met de communicatieafdeling, het organiseren van publiciteit, zoals bijvoorbeeld het project "Groene Doener".
- Kenniscafé voor Groenprofessionals: Het organiseren van een avond rond een specifiek groen thema, waarbij diverse sprekers aan bod komen. De organisatie van dit kenniscafé vindt plaats in samenwerking met lokale groenprofessionals.
- Informatievoorziening: Het beantwoorden van vragen van bewoners over onderwerpen zoals geveltuinen, afkoppelen van regenwater, beplanting, biodiversiteit en ecologisch tuinieren. Dit omvat ook het beheer van het e-mailadres steenbreek@ede.nl, het aansluiten bij het energieloket om praktische tuinvragen te beantwoorden en het organiseren van workshops.
- Tuinmiddag: Het organiseren van een tuinmiddag rondom het thema biodiversiteit, in samenwerking met vrijwilligers, groenorganisaties, buurtcentra, groenprofessionals en de communicatieafdeling van de gemeente.
- Regentonnenactie: Het organiseren van een regentonnenactie, in samenwerking met tuincentra en de afdeling Water van de gemeente Ede.
Eindresultaat
Aan het einde van de opdracht is het project Steenbreek zichtbaar versterkt en uitgevoerd volgens planning. Het netwerk is actief onderhouden en waar mogelijk uitgebreid. De geplande activiteiten zoals de bijeenkomsten voor tuinambassadeurs, het kenniscafé, workshops, de tuinmiddag en de regentonnenactie zijn succesvol georganiseerd. Er is structureel gecommuniceerd met bewoners en samenwerkingspartners, en praktische vragen zijn adequaat beantwoord. De opdrachtnemer levert een korte eindrapportage op met daarin een overzicht van de uitgevoerde activiteiten, het bereik en aanbevelingen voor vervolg.
Werkdagen
De opdracht wordt vervuld op de volgende werkdagen: Ma – Di – Wo – Do – Vr. Is hybride werken mogelijk: Ja.
Planning
De gesprekken bij de opdrachtgever zijn gepland op dinsdag 3 juni 2025. De kandidaten die hiervoor uitgenodigd zijn, ontvangen uiterlijk op maandag 2 juni 2025 bericht. Overige kandidaten ontvangen na de gesprekken bericht over de voortgang van deze inhuuropdracht.
Overige informatie
De opdrachtgever zal om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vragen. Indien opdrachtnemer personeel ter beschikking stelt, staat opdrachtnemer in het handelsregister geregistreerd als bedrijf dat personeel ter beschikking stelt (conform Waadi).
Omdat het proces verloopt via een aanbesteding is het belangrijk dat je een goede kans maakt om de opdracht te winnen. Bij een match starten we het offertetraject, bij twijfel laten we dit binnen 1 werkdag weten.
De procedure verloopt via een aanbesteding. De eerste introductie doen wij daarom op papier.
Wij houden van eerlijk en transparant zaken doen.
Als je aan de slag gaat via Freep Detachering dan hanteren we de volgende voorwaarden: